Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Otwarcie małego studia na terenie Bydgoszczy.
(1 wejść) (1) Gość
W dół
Odpowiedz
Nowy wątek
Strona: 1
TEMAT: Otwarcie małego studia na terenie Bydgoszczy.
Otwarcie małego studia na terenie Bydgoszczy. 1 Rok, 5 mies. temu  
Witam.

Już niedługo, w ciągu najbliższych paru tygodni zostanie otwarte w Bydgoszczy małe studio skoncentrowane na nagrywaniu rapu/hip-hopu. Profesjonalne pomieszczenie, porządny sprzęt i bardzo atrakcyjne ceny.

Koszt nagrania i mixu wokalu do jednego utworu będzie wynosił tylko 35zł.

Koszt nagrania całego bitu z żywymi instrumentami, oraz wszelkiego rodzaju syntezatorami czy drumloopami to 70zł

Akceptuje podkłady w większości formatach dźwiękowych, w przypadku formatów typu mp3, wma zalecay jest bitrate powyzej 128kbs.

dla zainteresowanych mail:milosznot@gmail.com gg:7313632
Wpisz kod   
Zauważ, choć paski z kodem i Buźki nie są wyświetlane, można korzystać z BBCode i ikon emocji
Ostatnio zmieniany: 2010/09/03 20:51 Przez notrem.
Reply Quote

O:Otwarcie małego studia na terenie Bydgoszczy. 1 Rok, 5 mies. temu  
Konkretnie to jaki sprzęt?
Wpisz kod   
Zauważ, choć paski z kodem i Buźki nie są wyświetlane, można korzystać z BBCode i ikon emocji
Reply Quote

Interfejs audio Focusrite Saffire PRO 40 z 8 legendarnymi preampami Focusrite pracującymi w klasie A
Słuchawki monitorowe Audio Technica ATH M-50 oraz EXTREME ISOLATION EX-25
Mikrofony: pojemnościowe SE Electronics X1 oraz Samson C-01. Mikrofony dynamiczne: Legendarny Shure SM57 oraz Shure SM58
Interfejs MIDI - M-Audio Oxygen 3rd Gen 61
W trakcie sprowadzania: monitory odsłuchowe KRK RP6 G2 oraz mikrofon pojemnościowy M-Audio Nova
Wpisz kod   
Ostatnio zmieniany: 2010/09/03 20:49 Przez notrem.
Reply Quote

witam , w kwestii nagrań , aby utrzymać jakość powinneś wymagać nagrań minimum 16bit/44 pamiętaj ze jeśli obrabiasz słabej jakości dźwięk - traci on na brzmieniu i pełni / chętnie wprowadziłbym się do Twego studia ale mnie interesuje produkcja nie tylko rapu, również innych gatunków , mam potrzebny sprzęt, oraz doświadczenie ( no ale w końcu to Twoje studio ) .
Radziłbym realizować utworki w minimum 24bit/48 , i tak nagrywać wokale .. i używać delikatnie kompresji ... bo jak słyszę to bardzo częsty błąd
Wpisz kod   
Rob
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Reply Quote

Tak, w nagraniach profesjonalnych sotsuje się architekturę 24bitową przy częstości próbkowania od 44khz do często nawet 192khz, czyli tzw. standarcie HD, pamiętać też trzeba że finalnie typowy standard płyty Audio to 16bit/44khz.

Wiem jak ciężko jest zdobyć podkłady w wav z takimi parametrami, więc jeżeli ma być to tylko demo dla znajomych/myspace, to mp3 w jakości powyżej 128kbs spokojnie wystarczy.

Jeśli chodzi o tzw efekty wokalne czyli np kompresja, pogłos, EQ, Gate'y, Enchancery czy efekty typu "Harmony" zajęło mi ponad rok przyswojenie ich na takim poziomie, by wykorzystywać je w sposób jaki powinny być wykorzystane.

Rozumiem Cię, wiem że nagrania przekompresowane, lub niedokompresowane męczą, pompują, ale bez obawy, u mnie takich odchyleń nie usłyszysz

P.S Oczywiście, nie jest to tylko rap, posiadam odpowiedni sprzęt do nagrywania perkusji, piecy gitarowych oraz basowych. W najbliższej przyszłości nagrywać będziemy pewien blues rockowy zespół.
Wpisz kod   
Ostatnio zmieniany: 2010/09/04 09:47 Przez notrem.
Reply Quote

Do góry
Odpowiedz
Nowy wątek
Strona: 1
Main page Contacts Search Contacts Search